Τελετή Βράβευσης του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

Δελτίο Τύπου

Τελετή Βράβευσης του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού

στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

 

Στην Αίθουσα Τελετών «Ελ. Βενιζέλος» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 η Τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ο Διαγωνισμός καθιερώθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Στην Εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Καθηγητής Απόστολος Φιλιππόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Χριστοδουλάκης, ο Αν. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Κρητικός Μέλος της Επιτροπής και η Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης κυρία Χαρά Ξάνθη.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των Βραβείων που συνοδεύονταν από  χρηματικό έπαινο στους 7 πρώτους επιτυχόντες και δόθηκαν Τιμητικοί Έπαινοι στους 84 συμμετέχοντες μαθητές της Τελικής Φάσης του Διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό Διαγωνισμό υπήρξαν περισσότερες από 900 συμμετοχές. Η Α’ Φάση πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2023 κι έγινε με εξ αποστάσεως μεθόδους. Η Β’ και τελική Φάση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, δια ζώσης, στο κεντρικό κτίριο του ΟΠΑ (Πατησίων 76) και συμμετείχαν 84 μαθητές/τριες που είχαν διακριθεί στην Α΄ Φάση του Διαγωνισμού.

Ο μαθητικός Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελληνική Επικράτεια. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ένα πεδίο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας και επιπλέον δημιουργούνται κίνητρα στη νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπουραντώνης, δήλωσε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό και στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα το  γεγονός ότι 900 νέα παιδιά πήραν μέρος στο Διαγωνισμό και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους στο πεδίο των Οικονομικών. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του έχει δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον στους νέους για να διερευνήσουν πεδία γνώσης εκτός των μαθημάτων που παραδοσιακά διδάσκονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και στην Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ» για την άρτια και αποτελεσματική διοργάνωση».

  

    

 

ID: 
4084

Τελευταία ενημέρωση: 25-09-2023