Αθλητικές δραστηριότητες

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πέρα από τους τομείς της επιστήμης στους οποίους εξειδικεύεται μέσα από τα οκτώ Τμήματά του και τα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών, εξειδικεύεται και στις αθλητικές δραστηριότητες. Διαθέτει μακρόχρονη ιστορία στον αθλητισμό που συνοδεύεται από πλήθος διακρίσεων, μεταλλίων, κυπέλλων και βραβείων σε εθνικές, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει ολοκληρωμένη Παιδεία στους φοιτητές του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στην οδό Πασσώβ 10, Γκράβα, Άνω Πατήσια (κλειστό κολυμβητήριο, κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης-βόλεϊ, ανοικτό γήπεδο αγωνισμάτων κλασικού αθλητισμού-στίβος), στην συμβολή των οδών Ερμωνάσσης & Πιτυούντος - Θερμίδα (ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5) και στη συμβολή των οδών Μητσάκη & Πολυλά - Άνω Πατήσια (ανοικτό γήπεδο αντισφαίρισης-τένις).

Η διδασκαλία των μαθημάτων του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του ΟΠΑ ακολουθεί το Πρόγραμμα Διδασκαλίας των ακαδημαϊκών μαθημάτων. Αρχίζει με την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου και λήγει με το τέλος των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν τα μαθήματα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής μέχρι και έξι μήνες μετά τη λήψη του Πτυχίου τους. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια έντυπη αίτηση συμμετοχής για το άθλημα ή τα αθλήματα στα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν, καταθέτουν τα δικαιολογητικά - βεβαιώσεις ιατρών, φωτογραφίες και συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και από ικανοποιητικό αριθμό έκτακτων εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε διάφορα αθλήματα και υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Υπεύθυνος Τμήματος Φυσικής Αγωγής: Πελεκούδας Άγγελος, 
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πατησίων 76, Αθήνα 104-34
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 8203 723 και +30 210 8203 753


Παρακάτω, ακολουθούν αναλυτικά οι αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ανακοίνωση για αθλητικές δραστηριότητες (11/3/20)

 

Τελευταία ενημέρωση: 12-03-2020